Oplevering twee projecten ECAP Neuchatel

Een gasgestookte containerbaan en een betonnen gebouw met Naverbrander

saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

In oktober hebben wij weer twee mooie projecten op mogen leveren in Neuchatel te Zwitserland. Het gaat om een gasgestookt oefenobject en een rookgasreinigingsinstallatie op een nieuw betonnen trainingsgebouw. De ECAP kan op deze manier weer mooie nieuwe trainingen geven en de omgeving niet verder belasten met grote hoeveelheden houtrook.

Gasgestookte Containerbaan

Het gasgestookte oefenobject bestaat uit drie bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich de brandcontainer met brand simulatie van een Roll-over, een bed en een keuken brand. De brandobjecten werken op propaangas en zijn zo dus op elk moment klaar voor gebruik. De bediening van de objecten gaat doormiddel van een draadloze afstandsbediening. De andere ruimtes zijn volledig open gelaten zodat de klant dit zelf naar wens kan inrichten en verschillende trainingen mogelijk zijn.

Saphire heeft in alle ruimtes gezorgd voor een geluidinstallatie om realistische geluiden af te spelen tijdens de trainingen. Alle ruimtes kunnen apart van elkaar doormiddel van de afstandsbediening gevuld worden met kunstrook. Op de bovenste verdieping is een bordes geplaatst waar makkelijk objecten op geplaatst kunnen worden doormiddel van het rol-hek.

Betonnen gebouw met Naverbrander

Het nieuwe betonnen gebouw is hout gestookt en is daarom uitgevoerd met de SAPHIRE-CTC rookgasreinigingsinstallatie. Alle openingen in het gebouw hebben kappen die de meeste rookgassen afvangen en vervolgens afzuigen naar de reinigingsinstallatie. Met de afstandsbediening zijn de kleppen te openen of te sluiten en hierdoor zijn de kappen afzonderlijk van elkaar in te schakelen. De installatie is niet alleen te gebruiken voor de openingen van het gebouw maar ook voor de naastgelegen Flashover-unit en Cobra-unit. De Flashover-unit was al eerder in 2021 geleverd door SAPHIRE-CTC.

Met deze rookgasreinigingsinstallatie voldoet de ECAP aan de moderne Europese emissie richtlijnen. De installatie is geschikt voor alle omstandigheden en daardoor op elk moment te gebruiken. Het structurele onderhoud zal volledig worden uitgevoerd door Saphire.

We zijn blij met de samenwerking met het projectteam van de ECAP en hopen in de toekomst nog meer mooie projecten te kunnen verzorgen.

Volg nieuws van SAPHIRE-CTC

Je kan SAPHIRE-CTC nieuws ook volgen via de gebruikelijke sociale media kanalen Instagram , Facebook en LinkedIn. Eens in de zoveel tijd zullen wij nieuwe projecten, vacatures of bijzondere weetjes met je delen. Mocht je geoefend hebben op een van onze objecten, laat ons weten wat je ervan vond. Op deze manier help je ons met het nog verder verbeteren van de oefenobjecten.

Neem contact met ons op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

Contact Form