Overleven op zee objecten

saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

In de Maritieme en Offshore markt is veiligheid een belangrijk element. In geval van nood op zee zijn de hulpdiensten niet binnen een paar minuten aanwezig. Je zal in eerste instantie jezelf in veiligheid moeten kunnen brengen. Onze objecten voldoen aan de verschillende eisen die gesteld worden binnen de sector (NOGEPA, OPITO, STCW, GWO).

Zwembaden & HUET objecten

Bij overleven op zee denkt iedereen gelijk aan te water raken. In het zwembad kunnen alle mogelijke scenario’s met overlevingspakken en vlotten getraind worden. Het zwembad is goed te combineren met een HUET-opstelling voor het realistische oefenen van het ontsnappen uit een gecrashte helikopter op open zee.

Het volledig modulair OPITO-oefenzwembad met alle benodigde modules is voorzien van een helihoist, GWO ladder, HUET en waterfiltratie. De oplossing is uitgedacht voor oefencentra die geen ruimte hebben om een volledig gesloten zwembad te bouwen. Voor de HUET (Helicopter Underwater Escape Trainer) heeft SAPHIRE-CTC een ‘standaard’ oefenobject, maar kan deze ook aanpassen naar klant specifieke behoeften.

Scheeps objecten

Voordat je bij een incident het schip verlaat, zal je eerst proberen het gevaar te elimineren. In de scheeps oefenobjecten kan er geoefend worden op het gebied van bijvoorbeeld motorbrandbestrijding, search & rescue en evacuatie. De realistische uitstraling van de oefenobjecten verhoogt het niveau van de scenario’s en daarmee de beleving van de cursist.

De scheeps oefenobjecten kunnen op verschillende manieren gerealiseerd worden. Er zijn klanten met de wens om het eenvoudig te houden, dan kan een basic (STCW) oefenobject uit twee zeecontainers bestaan. Aan de andere kant zijn er ook geavanceerde oefenobjecten mogelijk opgebouwd uit meerdere zeecontainers, volledige scheepssecties of het verbouwen van een echt schip. Of het een basic of high-end oefenobject is, ze kunnen allemaal uitgerust worden met diverse kruipdoor sluipdoor toepassingen, realistische machinekamers, accommodaties. De vuurhaarden benodigd voor de oefeningen kunnen zowel gas als hout gestookt worden uitgevoerd.

Lekkage objecten

Bij het lek slaan van een schip door bijvoorbeeld een aanvaring, lekkage van een leiding of een inslag bij een Marinevaartuig zijn de bemanningsleden op elkaar aangewezen voor het drijvend blijven van hun schip. SAPHIRE-CTC heeft hiervoor diverse lekkage oefenobjecten ontwikkelt voorzien van verschillende mogelijkheden.

In de lekkage oefenobjecten kan er getraind worden op het dichten van een waterlekkage in een noodsituatie, door een gescheurde scheepshuid, een lekkende leiding of een lekkende flens. Voor een extra dimensie in de oefening is het mogelijk om het hele oefenobject slagzij te laten maken. De simulatoren kunnen zowel manueel als met een afstandsbediening elektrisch/hydraulisch bediend worden. De toegepaste constructiemethodes zijn het ombouwen van een zeecontainer tot aan het bouwen van een realistische scheepssectie op ware grote.

Maak uw oefencentrum uniek door SAPHIRE-CTC uit te dagen om een speciaal object te realiseren wat nog nooit eerder gebouwd is.

Davit objecten

Bij het beoefenen van evacuatie en het redden van drenkelingen worden diverse types reddingssloepen, freefall lifeboats en FRB-boten gebruikt. Een onderdeel van bijvoorbeeld de STCW en OPITO is het leren omgaan met dit soort boten en davitsystemen zodat er in een noodsituatie veilig gehandeld wordt.

SAPHIRE-CTC heeft een ruime ervaring met het leveren en installeren van meerdere Davit oefenobjecten met de daarbij passende boten. De oefenobjecten kunnen aangepast worden voor het gebruik van een bestaand davitsysteem of voorzien worden van een nieuw davitsysteem inclusief goedkeuring.

Overige objecten

Op een maritiem oefencentrum zijn voor de trainingen diverse oefenobjecten nodig voor het volledig kunnen uitvoeren van een realistische oefening. Hierbij kan gedacht worden aan het bij het leren overstappen van een boot naar een windmolen, bij deze oefening wordt een boatlanding gebruikt welke moet voldoen aan de gestelde eisen van de GWO.

Voor alle overige voorzieningen die horen bij de oefenobjecten, maar hier geen direct onderdeel vanuit maken, kunt u ook terecht bij SAPHIRE-CTC. De werkzaamheden voor het uitvoeren van kleine aanpassingen zoals het vervaardigen en leveren van bordessen en staalwerk zien wij als onderdeel van de service die wij leveren. Het is de kracht van SAPHIRE-CTC om de klant te ontzorgen.


Heeft u een project in gedachten welke niet direct terugkomt in de bovenstaande voorbeelden, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken uit naar een nieuwe creatieve uitdaging!

Neem contact op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

Contact Form
 Brandbestrijding objecten
Brandbestrijding objecten
 Overleven op zee objecten
Overleven op zee objecten
 Werken op hoogte objecten
Werken op hoogte objecten
 Beroepsopleiding objecten
Beroepsopleiding objecten