Brandbestrijding objecten

saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

Bent u op zoek naar een brandbestrijding oefenobject om de professionals zo realistisch mogelijk te trainen en voor te bereiden op het echte werk? Heeft u specifieke wensen of bent u zich aan het oriënteren naar de mogelijkheden?

Elementaire objecten

Bij elke professional opleiding is het belangrijk om te beginnen met een goede basis. Met behulp van verschillende elementaire brandbestrijding oefenobjecten kunnen de beginselen van verschillende de basis vaardigheden tot aan gevorderde trainingen uitgevoerd worden op elementaire oefenobjecten.

Door verschillende toegepaste isolatiemethodes zoals Cortenstaal, RVS en SAPHIRE-CTC hittebestendige stenen zijn er meer mogelijkheden om de duurzaamheid van de objecten te verhogen met een daarbij passend budget. De eerste brandverloop stookkluizen met SAPHIRE-CTC hittestenen zijn al meer dan 18 jaar geleden geleverd en een aantal worden nog steeds gebruikt.

Stookgebouwen objecten

Voor de hulpdiensten die brandbestrijding willen trainen op kleine inzetten of grotere scenario’s heeft SAPHIRE-CTC gasgestookte- en hout gestookte oefenobjecten. De stookgebouwen kunnen bestaan uit een eenvoudige laagbouw met een aantal ruimtes tot hoogbouw met grote complexiteit.

De brandbestrijding oefenobjecten kunnen op verschillende manieren vervaardigd worden met containers, staalconstructie of betonbouw afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever. Er zijn ook een keuze tussen een basic ontwerp met bijvoorbeeld gebruikte containers of juist te gaan voor een high-end oplossing met realistische façades en hout gestookte vuurhaarden met naverbrandertechniek. Meerdere vervaardigde oefenobjecten worden ook gebruik als officieel examen locatie.

SAPHIRE-CTC is niet alleen een leverancier, maar ook een echte partner in het realiseren van een succesvol project.

Industriële objecten

Voor de hulpdiensten die willen oefen op kleine inzetten of grotere scenario’s heeft SAPHIRE-CTC gasgestookte- en hout gestookte oefenobjecten. De stookgebouwen kunnen bestaan uit een eenvoudige laagbouw met een aantal ruimtes tot hoogbouw met grote complexiteit.

De oefenobjecten kunnen op verschillende manieren vervaardigd worden met containers, staalconstructie of betonbouw afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever. Er zijn ook een keuze tussen een basic ontwerp met bijvoorbeeld gebruikte containers of juist te gaan voor een high-end oplossing met realistische façades en hout gestookte vuurhaarden met naverbrandertechniek. Meerdere vervaardigde oefenobjecten worden ook gebruik als officieel examen locatie.

Transportmiddelen objecten

Voor hulpdiensten die incidenten met transportmiddelen beoefenen is een breed scala aan brandbestrijding oefenobjecten beschikbaar. Het maakt niet uit of het gaat om een auto-, vrachtwagen-, scheeps-, helikopter- of vliegtuigbranden op realistische schaal.

Afhankelijk van de gewenste levensduur kunnen de brandbestrijding oefenobjecten uitgevoerd worden in diverse materiaalsoorten zoals staal, cor-ten staal of rvs. Voor klanten die de oefenobjecten willen verplaatsen heeft SAPHIRE-CTC ook mobiele oplossingen bedacht, die met een trailer of haakarmbak eenvoudig te verplaatsen zijn.

Overige objecten

Er zijn altijd oefenobjecten te bedenken die wellicht niet exact in de boven genoemde categorieën vallen, maar dat wil niet zeggen dat SAPHIRE-CTC het niet voor U kan ontwerpen en realiseren. Niet elk oefenobject hoeft ook uitgevoerd te worden met vuurhaarden.

Bij het ontwikkelen van een oefenobject gaat het om de trainingsdoeleinde te doorgronden en hierbij een passende oplossing te bedenken. De reproductie van de scenario’s moet eenvoudig zijn en het oefenobject moet dermate robuust zijn dat deze niet of minimaal slijt. Heeft u een ideeën voor een oefenobjecten welke nog nooit eerder gebouwd zijn? Wij willen graag uw ideeën realiseren!


Heeft u een project in gedachten welke niet direct terugkomt in de bovenstaande voorbeelden, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken uit naar een nieuwe creatieve uitdaging!

Neem contact op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

 Brandbestrijding objecten
Brandbestrijding objecten
 Overleven op zee objecten
Overleven op zee objecten
 Werk op hoogte objecten
Werk op hoogte objecten
 Beroepsopleiding objecten
Beroepsopleiding objecten