Brandbestrijding objecten

saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

Bent u op zoek naar een oefenobject om de professionals zo realistisch mogelijk te trainen en voor te bereiden op het echte werk? Heeft u specifieke wensen of bent u zich aan het oriënteren naar de mogelijkheden?

Elementaire objecten

Bij elke opleiding voor vakmensen is het belangrijk om te beginnen met een goede basis. Met behulp van verschillende elementaire brandbestrijding oefenobjecten kunnen de beginselen van verschillende basisvaardigheden tot aan gevorderde trainingen uitgevoerd worden op elementaire oefenobjecten.

Door verschillende toegepaste isolatiemethodes zoals cortenstaal, rvs en SAPHIRE-CTC hittebestendige stenen zijn er meer mogelijkheden om de duurzaamheid van de objecten te verhogen met een daarbij passend budget. De eerste brandverloop stookkluizen met SAPHIRE-CTC hittestenen zijn al meer dan 18 jaar geleden geleverd en een aantal worden nog steeds gebruikt.

Stookgebouwen objecten

Voor de hulpdiensten die willen oefenen op kleine inzetten of grotere scenario’s heeft SAPHIRE-CTC gas- en hout gestookte oefenobjecten. De stookgebouwen kunnen bestaan uit een eenvoudige laagbouw met een aantal ruimtes tot een gecompliceerde hoogbouw met aanpasbare ruimtes.

De oefenobjecten kunnen op verschillende manieren vervaardigd worden met containers, staalconstructie of betonbouw afhankelijk van de behoefte van de klant. Er zijn ook een keuze tussen een ‘basic’ ontwerp met bijvoorbeeld gebruikte containers of juist te gaan voor een high-end oplossing met realistische façades en hout gestookte vuurhaarden met rookgasreiniging. Meerdere vervaardigde oefenobjecten worden ook gebruik als officieel examen locatie.

Industriële objecten

Industriële brandbestrijding is er in vele soorten en maten van kleine blusmiddelen tot aan het uitvoeren van een grootschalig industrieel incident. In samenwerk met SAPHIRE-CTC is er altijd een passende oplossingen.

SAPHIRE-CTC heeft diverse mogelijkheden van kleine mobiele objecten tot aan een gekoppeld proces bestaand uit industriële staalconstructies voorzien van geënsceneerde processen. In de oefenobjecten kunnen benzine-, gas-, waterstof-, LNG en vaste stoffen branden gesimuleerd worden. De aansturing van de vuurhaarden kan geregeld worden naar wens van de klant, er zijn mogelijkheden met handafsluiters en systemen die volledig geautomatiseerd zijn.

SAPHIRE-CTC is niet alleen een leverancier, maar ook een echte partner in het realiseren van een succesvol project.

Transportmiddelen objecten

Voor hulpdiensten die incidenten met transportmiddelen beoefenen is een breed scala aan brandbestrijding oefenobjecten beschikbaar. Het maakt niet uit of het gaat om een auto-, vrachtwagen-, scheeps-, helikopter- of vliegtuigbranden op realistische schaal.

Afhankelijk van de gewenste levensduur kunnen de brandbestrijding oefenobjecten uitgevoerd worden in diverse materiaalsoorten zoals staal, cortenstaal of rvs. Voor klanten die de oefenobjecten willen verplaatsen heeft SAPHIRE-CTC ook mobiele oplossingen bedacht, die met een trailer of haakarmbak eenvoudig te verplaatsen zijn.

Overige objecten

Er zijn altijd oefenobjecten te bedenken die wellicht niet exact in de boven genoemde categorieën vallen, maar dat wil niet zeggen dat SAPHIRE-CTC het niet voor U kan ontwerpen en realiseren. Niet elk oefenobject hoeft ook uitgevoerd te worden met vuurhaarden.

Bij het ontwikkelen van een oefenobject gaat het om de trainingsdoeleinden te doorgronden en hierbij een passende oplossing te bedenken. Het reproduceren van de scenario’s moet eenvoudig zijn en het oefenobject moet dermate robuust zijn dat deze niet of minimaal slijt. Heeft u ideeën voor oefenobjecten welke nog nooit eerder gebouwd zijn? Wij willen graag uw ideeën realiseren!


Heeft u een project in gedachten welke niet direct terugkomt in de bovenstaande voorbeelden, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken uit naar een nieuwe creatieve uitdaging!

Neem contact op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

Contact Form
 Brandbestrijding objecten
Brandbestrijding objecten
 Overleven op zee objecten
Overleven op zee objecten
 Werken op hoogte objecten
Werken op hoogte objecten
 Beroepsopleiding objecten
Beroepsopleiding objecten