Beroepsopleiding objecten

saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

Uiteraard zijn er nog veel meer sectoren waar risicovolle werkzaamheden uitgevoerd worden, welke met opleiding en training op een veilig niveau behouden dienen te worden. Denk hierbij aan de industrie en de transportsector. En goed voorbeeld hierbij is het veilig verplaatsen van pallets met een heftruck in een vrachtwagen tot aan het leren vastsjorren van ladingen en containers aan boord schepen. Tevens behoort ook tot de mogelijkheden om het oefenen van het overpompen van vloeistoffen en chemicaliën en de daarbij behorende technische problematiek.

Industriële objecten

Voor de overslag van petrochemische producten en het onderhouden van industriële installaties zijn veelal specialistische opgeleide werknemers voor nodig. Aangezien er op een draaiende industrieplant niet de mogelijkheden zijn om dit soort risicovolle vaardigheden te beoefenen bouwen we voor diverse oefencentra en scholen industriële oefenobjecten.

Dit kan gaan van een eenvoudige oefenopstelling voor het onderhouden en repareren van pompen tot aan het volledig bouwen van een kleinschalige chemieplant in een schoolgebouw waar studenten getraind kunnen worden op allerlei technische disciplines die voorkomen in de industrie zoals elektromechanica, fitten, sleutelen, procesbeheersing, overslag en omgaan met industriële incidenten.

Transport objecten

In de transportindustrie wordt over het algemeen gewerkt met zwaar materieel en er worden veelal handelingen uitgevoerd welke bij foutief handelen grote gevolgen kunnen hebben voor mens en omgeving. Het belang van het goed opleiden van uitvoerend personeel in deze sector is dan ook van groot belang.

Hierbij kan gedacht worden aan het veilig om leren gaan met transportmaterieel, veilig verplaatsen van lasten, overslag van vloeistoffen en objecten en het vastzetten van ladingen. SAPHIRE-CTC heeft diverse objecten ontwikkeld zoals oefencentrum voor de overslag van goederen met b.v. een Lashing practicum waar het oefenen van het vastzetten van containers geoefend kan worden, vastsjorren van ladingen en speciale ladingen op een flatrack.

De beroepsopleiding naar een hoger niveau met SAPHIRE-CTC oefenobjecten!

Overige objecten

Elk oefencentrum wil uniek zijn met hun oefenobjecten om zich onderscheidend te maken van de rest. Het kan hier gaan over het aanpassen van een bestaand object tot aan het leveren van alle missende constructieve aanpassingen op het oefencentrum. Het is niet altijd nodig om totaal nieuwe oefenobjecten te bouwen wanneer er met een aantal aanpassingen aan bestaande objecten of constructies ook goede trainingen gegeven kunnen worden.


Heeft u een project in gedachten welke niet direct terugkomt in de bovenstaande voorbeelden, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken uit naar een nieuwe creatieve uitdaging!

Neem contact op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

Contact Form
 Brandbestrijding objecten
Brandbestrijding objecten
 Overleven op zee objecten
Overleven op zee objecten
 Werken op hoogte objecten
Werken op hoogte objecten
 Beroepsopleiding objecten
Beroepsopleiding objecten