saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

Als Engineer heeft hij duidelijk zijn stempel gedrukt op de producten van SAPHIRE-CTC. Er zijn de laatste jaren weinig tekeningen de werkplaats in gegaan zonder dat hij er iets van vond. De drang om elke keer weer iets nieuws te bedenken of het bestaande te verbeteren, maakt dat er zelden iets letterlijk voor een tweede keer gebouwd is.

Wie ben je, wat doe je en hoe ben je als engineer bij SAPHIRE-CTC gekomen?

Ik ben Arthur Eeuwijk (35), lead engineer en kwaliteitsmanager bij SAPHIRE-CTC. Na mijn opleiding bouwkunde ben ik via via met Lars, mede-eigenaar van SAPHIRE-CTC in contact gekomen. Het verhaal en de rol sprak mij toen al aan en zodoende hier aan de slag gegaan en nu zijn we 7 jaar verder.

Vanwaar dat het je zo aansprak als engineer?

Om eerlijk te zijn had ik toen ook een andere sollicitatie lopen. Naast dat het gesprek gewoon goed voelde bij SAPHIRE-CTC, sprak vooral het werk mij ook aan. Het boeide me meer omdat er veel meer uitdaging in zit. Ik vind het gaaf om bij het totaalproces betrokken te zijn. Het heeft me altijd al geïnteresseerd hoe een concept vervolgens in de praktijk gerealiseerd wordt. Ook gezien mijn achtergrond van eerst MBO naar HBO en uiteindelijk universiteit, zorgt ervoor dat ik goed de theorie naar praktijk kan vertalen. Hier blijft het niet bij een tekening die ergens anders in productie gaat. SAPHIRE-CTC doet het allemaal zelf. En als je je eigen ontworpen trainingsunit uiteindelijk gebruikt ziet worden voor bijvoorbeeld brandoefeningen. Dat is het mooiste wat er is!

Welk project is het mooiste geweest en waarom?

Goede vraag, er zijn zoveel mooie projecten waar wij met z’n allen aan gewerkt hebben. Toch als ik er één zou mogen kiezen is het denk ik wel Stook Hoogbouw in Tilburg. De eerste keer toen dit project als aanbesteding op de markt kwam ging het helaas niet door voor ons, maar na ongeveer 2 jaar kwam die weer op de markt. En toen mochten we hem doen! Dit was één van de grootste en complexe projecten onder de categorie “enkele objecten”. Een geweldige uitdaging waar we verschillende gebouwen als één moesten maken. Vier verdiepingen, verschillende brander technieken, een deel van containers en een deel staalconstructie en het eindresultaat is prachtig! Voor de beleving lijkt dit object zoveel mogelijk op een echte woning. Dus hier kon ik weer goed mijn bouwkunde kennis voor inzetten.

Waar staat SAPHIRE-CTC volgens jou voor?

Ons doel blijft altijd om het beste voor een opdracht te geven. De ideale balans tussen kwaliteit, geld en tijd voor een vraagstuk. Dat betekent goed projectmanagement en de bereidheid om een stapje extra te geven wanneer nodig. Dan pas maak je iets waar de klant écht blij mee is! En dat hoeft niet eens veel te kosten als het maar perfect aansluit op de wens van de klant. Om dit te bereiken helpen wij de opdrachtgever en adviseren we ook waar nodig. Wij zijn eerlijk en hebben een transparante samenwerking. Ik denk dat dat ons onderscheidend maakt. Een persoonlijke aanpak, mogelijkheid om mee te denken gecombineerd met genoeg technische capaciteiten om zo een wens te vertalen naar concept en vervolgens in detail te realiseren.

Hoe ziet de engineering er over 5 jaar uit? Wat zou je nog willen verbeteren?

We groeien momenteel, tegelijkertijd willen we liever de kleine specialist blijven. Dus ook voor de toekomst is de verwachting dat we het altijd met een klein gedreven team zullen blijven doen.  Dan behoudt je de flexibiliteit, de dynamiek en het verantwoordelijkheidsgevoel. En om eerlijk te zijn maakt dat het ook juist leuk. Het is natuurlijk veel maatwerk dus er moet ook genoeg ruimte blijven om zoveel mogelijk tijd en energie in de “specials” te stoppen. Oftwel we moeten meer standaardiseren waar mogelijk om tijd te winnen. Als je nu al kijk waar Daan (junior Engineer) mee bezig is t.o.v. 7 jaar geleden toen ik begon dat is een wereld van verschil. We hebben al zulke mooie verbeteringen gemaakt. En we leren nog steeds van elk project. We testen zelfs onze eigen constructies als bedrijfsuitje. Dat zegt toch wel iets! De kwaliteit zal alleen maar meer omhoog gaan.

Wat kan een nieuwe werknemer verwachten van SAPHIRE-CTC als werkgever?

Klinkt misschien gek, maar SAPHIRE-CTC voelt niet als een werkgever voor mij. Het voelt soms meer of je met vrienden aan het hobbyen bent. Dat komt denk ik vooral door de vrijheid die je krijgt. SAPHIRE-CTC is een plek die je de ruimte geeft om te zijn wie je bent en lekker met de techniek bezig te zijn. Ze helpen je in je ontwikkeling. Ik heb veel inhoudelijke kennis opgedaan, maar ook vooral gegroeid als persoon waardoor ik nog beter kan zijn in me vak. Alsnog ik geloof er in als je de drive hebt om je werk goed te doen en het vooral ook leuk vind om te doen, dan komt het resultaat, de beloning en waardering ook vanzelf.

Heb je nog een tip voor een nieuwe werknemer?

Een goede techneut heeft de drive en vindt het leuk om te verdiepen en iets uit te zoeken. Mijn tip is om bewust te zijn van wat het werk leuk maakt dan komt het resultaat vanzelf. Plezier in training zorgt ervoor dat je een goede wedstrijd speelt, alleen denken aan de medaille niet.

Neem contact met ons op

Stuur een e-mail of vul onderstaand formulier in

Contact Form