saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

Als je de werkplaats binnenloopt is hij niet te missen. Trots loopt hij rond in de werkplaats en zorgt dat iedereen als een hecht team van vakmannen aan de maatwerk constructies kan werken. Door zijn licht perfectionisme spot hij de kleinste afwijking van het geheel. Dit heeft hem gebracht tot waar hij nu staat. Tomasz is een belangrijke schakel binnen het team van SAPHIRE-CTC. Daarom mooi om zijn verhaal met jullie te mogen delen!

Ongeveer 9 jaar geleden ben ik bij SAPHIRE-CTC gekomen als constructiewerker/ lasser. Hiervoor werkte ik bij een grote scheepswerf dus de overstap was enorm wennen, maar op een positieve manier. Ik voelde me hier gelijk thuis.

Daar was ik een nummer nu zijn we een team!

Waar ik eerst werkte was het normaal om niet de naam te weten van je directe collega’s. Nu kan ik me dat niet eens meer voorstellen! Bij SAPHIRE-CTC is het een echt team! Je kent elkaar en weet daardoor waar iedereen goed en minder goed in is. Dan is het mogelijk om effectief samen te werken en iedereen op zijn / haar kwaliteiten in te zetten.  En dat zie je weer terug in het resultaat!

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

Ik vind het leuk om dingen te creëren en uiteindelijk een prachtig resultaat te zien. Dat geeft mij echt voldoening. Wat we hier doen is natuurlijk best speciaal. Het is niet het standaard werk, het is maatwerk en het eindresultaat is altijd bijzonder. En doordat het maatwerk is moeten we soms de koppen bij elkaar steken om iets op te lossen. Naast vooral staal gebruiken we ook nog eens allemaal verschillende materialen dus je wordt ook nog eens allround. Dat maakt het werk nooit saai. De combinatie van teamverband, techniek, een goede baas en afwisseling maakt het voor mij de ideale baan.

Een goede baas? Vertel?

Nou baas is eigenlijk niet het goede woord. Dat klinkt zo negatief. Hij is meer de leider. Ik heb altijd veel vrijheid en vertrouwen gekregen in mijn werk en dat zorgt ervoor dat ik nog meer mijn best ga doen. En ik weet dat hij altijd klaar staat om te helpen. Ronald heeft zelf ook praktijkervaring opgedaan en heeft hierdoor een adelaarsoog voor detail en de kwaliteit. Hij snapt daardoor wat we doen en waar we tegenaan lopen als het een keer niet lukt. En dat werkt erg prettig!

Wat heb je hier geleerd en wil je nog leren?

Naast beter worden in mijn vak heb ik vooral geleerd hoe belangrijk goede communicatie is op de werkvloer. Het is goed om soms even rust te nemen in de drukte om even naar iemand te luisteren. Dan kan je veel meer bereiken. Ik wil daar ook nog veel beter in worden de komende tijd. Ook ben ik bezig om Nederlands te leren.

Heb je nog een tip voor een nieuwe collega?

Je staat er nooit alleen voor, want er staat altijd iemand klaar om je te helpen!

Neem contact met ons op

Stuur een e-mail of vul onderstaand formulier in

Contact Form