saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

Wanneer er een object geplaatst moet worden zie je Rogier hard aan het werk. Hij doet er alles aan om de objecten in bedrijf te stellen en houden. Veel aan zijn bureau zit hij niet al hoort dit af en toe ook bij zijn werk.

Wie ben je en wat is je functie binnen SAPHIRE-CTC?

Ik ben Rogier van Geest 39 jaar en kom uit ’s Gravenzande. Momenteel ben ik bijna een jaar in dienst bij SAPHIRE-CTC als Service engineer.

Wat is je achtergrond?

Ik ben ooit gestart met de opleiding Autotechnicus op het MBO in Den Haag. Na deze opleiding ben ik aan de slag gegaan bij verschillende bedrijven zoals de ANWB en Volkswagen-Audi. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens deze zoektocht was ik SAPHIRE-CTC al tegenkomen, maar was ik eigenlijk al rond met een andere partij in de kassenbouw. Omdat ik mijn woord al gegeven had, ben ik aan de slag gegaan als elektromonteur in de kassenbouw. Nu ben ik uiteindelijk toch bij SAPHIRE-CTC beland.

Hoe ziet een werkdag bij SAPHIRE-CTC er voor jou uit?

Binnen SAPHIRE-CTC ben ik samen met mijn directe collega’s verantwoordelijk voor drie hoofdonderdelen: installatie van nieuwe objecten, structureel onderhoud aan bestaande objecten en eventuele storingen aan de objecten. De drie onderdelen samen maken het een leuke en dynamische baan waarbij niet elke dag hetzelfde is. Het is fijn om secuur te werken aan het installeren en monteren van een nieuwe gas- elektrische installatie. De eerste keer dat je de knop indrukt en de eerste vlammen aanzet is altijd mooi om te zien. Hierna volgt het proces om alles goed af te stellen in overleg met de klant. Het blijft elke keer bijzonder om iets nieuws in de brand te steken.

Dan zijn er ook nog de dagen waarop er gepland onderhoud uitgevoerd moet gaan worden. Deze dagen staan vooraf gepland en het is een mooie afwisseling die dit met zich meebrengt. Ook het uitzoeken naar de oorzaak van een storing zorgt ervoor dat een dag voor mij onvoorspelbaar is. De klant belt met een probleem en vanaf dan mag ik voor ‘onderzoekertje’ gaan spelen. Voor de klant werkt het object gewoon niet, maar ik moet uitzoeken in welk stukje techniek het probleem zit. Het fijne is dat de klant heel meegaand en behulpzaam is. Ik ben uiteindelijk de persoon die ervoor moet zorgen dat zij weer aan de slag kunnen met hun training.

Door het uitvoeren van het onderhoud en het oplossen van storingen, zie je ook mogelijke verbeteringen aan de installaties voor de toekomst. Momenteel ben ik in de werkplaats in Maassluis bezig, volgende week zit ik in Zwitserland en wie weet welk nieuw oefenobject daarna weer op mijn pad komt?

Service Engineer Rogier
Wat maakt het werk bij SAPHIRE-CTC bijzonder?

Mijn eerdere baan in de garage was een 9 tot 5 baan. Ik stond hier telkens op dezelfde plek, waar auto na auto voorbijkwam om werkzaamheden aan uit te voeren. Ik merkte dat deze mentaliteit en manier van werken niet zo mijn ding is. Bij SAPHIRE-CTC zijn er basis tijden die gewerkt worden, maar het kan voorkomen dat er ’s nachts of in het weekend gewerkt moet worden. Hier geldt veel meer de mentaliteit van er moet gedaan worden wat nodig is om het project af te krijgen of om de storing te verhelpen zodat de klant weer kan trainen. Vanuit de werkgever en klant wordt deze instelling enorm gewaardeerd.   

De technieken waarmee er bij SAPHIRE-CTC gewerkt wordt zijn uniek. Ik mag de meest grote vuurhaarden creëren en onderhouden. Wie kan er nou zeggen dat je voor je werk vliegtuigen, helikopters, auto’s etc. in de brand mag steken? Het is een gaaf om te doen, maar maakt je ook bewust van de gevaren. Het is een balans tussen veiligheid en realisme om brandweermannen en vrouwen zo goed mogelijk te kunnen laten trainen.

“Ik mag de meest grote vuurhaarden creëren en onderhouden.”

Wat ook bijzonder is aan Saphire is het team dat er is ontstaan. Veel mensen die hier werken zijn via privérelaties samengekomen. Ik ken Peter (Senior service engineer) al sinds mijn 17e en vind de manier waarop wij samenwerken fijn. Er wordt vaak gezegd dat je werk en privé gescheiden moet houden, maar ik heb er niet zoveel moeite mee. Ik kan gerust ook een weekend met Peter doorbrengen om vervolgens maandag weer samen met hem aan de slag te gaan. 

Wat kan een werknemer verwachten van SAPHIRE-CTC?

In eerste instantie krijg je altijd zoveel mogelijk de vrijheid om bijvoorbeeld iets zelfstandig op te lossen. Ik ervaar dit als de beste manier om de verschillende technieken en bijbehorende werkzaamheden te leren. Natuurlijk krijg ik wel de hulp die ik nodig heb als ik daar behoefte aan heb. Deze manier van werken dwingt je om in eerste instantie zelf creatief na te denken en dat is een goede eigenschap. Nu na bijna een jaar aan het werk te zijn bij SAPHIRE-CTC denk ik dat de meeste uitdagingen zelfstandig op te lossen zijn. Dit laat zien dat deze manier van werken effectief is. Binnen SAPHIRE-CTC wordt er geen tijdsdruk gelegd op het werk. Los van dat er opleverdata gehaald moeten worden en trainingen zo snel mogelijk na een storing hervat moeten worden. Om te leren werken met de systemen en de producten wordt alle tijd genomen.

Heb je nog een tip voor een nieuwe Collega?

Er zijn binnen SAPHIRE-CTC veel verschillende soorten werkzaamheden te doen. Waarschijnlijk zal niet iedereen met alle werkzaamheden ervaring hebben. Wel is het juist leuk dat ik bijvoorbeeld verschillende nieuwe werkzaamheden aan het leren ben. Zo moet ik bijvoorbeeld zo af en toe een pijp fitten, dit had ik voorheen nog nooit gedaan. Daarom zou ik tegen een nieuwe collega zeggen dat al deze nieuwe werkzaamheden je niet moeten laten afschrikken. Er wordt genoeg de tijd genomen om dit te leren en oefening baart kunst, daarnaast wordt geaccepteerd dat tijdens het leren fouten gemaakt kunnen worden.


Neem contact op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

Contact Form