saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

De goedlachse Justin is inmiddels niet meer weg te denken uit de werkplaats. Al zijn collega’s staan in de rij om hem de fijne kneepjes van het vak bij te leren. Justin is inmiddels onderdeel van team Saphire-CTC en je ziet hem nog dagelijks groeien.

Hoe ben je bij SAPHIRE-CTC terecht gekomen?

Mijn naam is Justin van Straaten (18) en ik volg de opleiding Allround lasser bij het Techniek College Rotterdam op de RDM. Ik heb SAPHIRE-CTC gevonden terwijl ik opzoek was naar een stageplek via stagemarkt.nl. Momenteel voer ik werkzaamheden uit als lasser en constructiebankwerker.

Ze hoeven het maar te vragen en ik kom ze helpen

Wat maakt het zo leuk om hier stage te lopen en te werken?

Allereerst zijn dat de collega’s en de verschillende projecten die er lopen. Zo ben ik vorig jaar een week mee geweest naar een project in Duitsland. (Opening hoogbouw Düren) Hier mocht ik allerlei verschillende werkzaamheden uitvoeren, wat het werk prettig afwisselend maakt. Dit zijn ervaringen die voor mij echt waardevol zijn.

Wat heb je hier geleerd en wat wil je nog leren?

Op school leer ik alleen lassen met electrode en TIG, bij SAPHIRE-CTC heb ik mijn vaardigheden uit kunnen breiden met het MIG-MAG lassen. Er is genoeg ruimte om af en toe even een stukje staal te pakken om verder te oefenen met deze lasmethodes.

Als ik zie hoe ervaren collega’s met moeilijke situaties omgaan en doormiddel van ervaring en kunde oplossingen bedenken, dan zou ik daar graag ook naartoe groeien. Het is dus niet iets specifieks, maar zal na verloop van tijd en ervaring wel komen. Hiervoor verwacht ik wel goed op mijn plek te zitten bij SAPHIRE-CTC.

Wat is het leukste project waaraan je hebt gewerkt?

Dat was zeker het eerdergenoemde project Duren, omdat ik ook mee mocht naar Duitsland. De variatie in werkzaamheden maakt het leuk. Naast het leggen van verschillende lassen in de oefenobjecten heb ik ook deuren opgehangen.

Omdat ik nog niet fulltime in dienst ben en op verschillende uren en dagen kom werken in combinatie met school, werk ik in de werkplaats ook telkens aan verschillende projecten. Het is leuk om alle projecten die binnen het bedrijf lopen te zien en hieraan mee te werken.

Hoe zie je jouw toekomst binnen Saphire-CTC?

Ik voel mij in eerste plaats echt een lasser en constructiebankwerker. In de toekomst kan ik misschien wel geïnteresseerd raken in andere taken binnen de werkplaats of op locatie. Ik voel wel dat SAPHIRE-CTC de ruimte geeft om hier naartoe te groeien.

Wat kan een stagiair/werknemer verwachten van SAPHIRE-CTC?

De stage is een totaal andere ervaring dan de dagen op school. Ik ben hier constant in de weer met van alles en nog wat, daarentegen zit ik op school vaak op een krukje te werken aan kleinere werkstukjes, hier werk je echt aan het eindproduct voor de klant.

De begeleiding is echt top! Als ik een vraag heb dan staan er gelijk 10 collega’s te springen om mij te helpen. Dit zijn niet alleen mijn collega’s uit de werkplaats, maar eigenlijk het gehele SAPHIRE-CTC team.

Omdat een deel van de collega’s uit het buitenland komt is mijn Engels hier ook verbeterd. In het begin had ik mijn twijfels of het mij wel zou lukken, maar eigenlijk waren deze twijfels na de eerste dag alweer verdwenen. Je raakt er snel aan gewent om in twee talen te communiceren tijdens het werk.

Heb je nog een tip voor een nieuwe stagiair/werknemer?

Het lijkt in het begin misschien spannend binnen een nieuw bedrijf met een aantal collega’s die bijvoorbeeld Engels spreken, maar zoals eerder gezegd was ik na een uurtje al gezellig met iedereen in gesprek. Ik voelde mij al snel onderdeel van het SAPHIRE-CTC team!

Ik voelde mij al snel onderdeel van het Saphire-CTC team


Neem contact met ons op

Stuur een e-mail of vul onderstaand formulier in

Contact Form