Nieuwe oefenobjecten met rookgasreiniging bij de SDIS-68

saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

Voor de SDIS 68 heeft SAPHIRE-CTC vorig jaar een fraai project op mogen leveren. Dit project bestaat uit een Observatie unit met rookgasreiniging en een Containerbaan voor scenario training.

Observatie unit met rookgasreiniging

De Observatie unit heeft een verhoogde stookruimte met SAPHIRE-CTC hitte stenen.

De stookruimte is uitgerust met profielen voor het plaatsen van pallets en platen. Via een klep in het dak zijn de rookgassen aftevoeren naar de aangesloten rookgasreinigingsinstallatie. Voor de training hoeft de instructeur alleen de installatie aan te zetten, daarna kan er getraind worden zonder extra handelingen. De instructeur bepaald zelf met de kleppen hoeveel rook er afgezogen moet worden. Na de training kan de installatie uitgeschakeld worden en is deze klaar voor het volgende gebruik.

Multifunctionele Containerbaan

Naast de Observatie unit voor het demonsteren van het brandverloop is er ook een Containerbaan voor het trainen van meerdere scenario’s. De Containerbaan heeft drie (3) verdiepingen die ingericht zijn met grotere en kleinere ruimten en objecten. Met verschillende draaiwanden en deuren is het mogelijk om verschillende scenario’s te simuleren. Een rookmachine kan voor het scenario alle ruimtes voorzien van een rook laag.

SAPHIRE-CTC wenst de SDIS-68 veel educatieve en veilige trainingssessies in hun nieuwe objecten en ziet uit naar verdere toekomstige samenwerkingen.

Volg nieuws van SAPHIRE-CTC

Je kan SAPHIRE-CTC nieuws ook volgen via de gebruikelijke sociale media kanalen Instagram , Facebook en LinkedIn. Eens in de zoveel tijd zullen wij nieuwe projecten, vacatures of bijzondere weetjes met je delen. Mocht je geoefend hebben op een van onze objecten, laat ons weten wat je ervan vond. Op deze manier help je ons met het nog verder verbeteren van de oefenobjecten.

Neem contact met ons op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

Contact Form (frans)